PLANI MBETURINAVE
Emri i dokumentit: PLANI MBETURINAVE
Përshkrimi:

Bashkia e Fushe Arrezitt ndodhet në zonen veriperendimore te Shqiperise, pergjate rruges kombetare qe lidh Kosoven dhe Kukesin me qytetet e tjera te vendit. Ajo ben pjese ne Qarkun e Shkodres dhe kufizohet ne Verilindje me Kukesin dhe ne Jugeperendim me Puken.

Qyteti e ka marre kete emer rreth viteve ’50 nga fshati Fushe – Arrez, pasi kishte filluar aktiviteti industrial i prodhimit te lendes drusore nga pyjet e pishave dhe ndertimi i uzines se bakrit.


Tags: ,